مقالات

روانشناسی رنگ ها و استفاده از آن در طراحی لوگو و برند سازی

روانشناسی رنگ ها و استفاده از آن در طراحی لوگو و برند سازی

در این مقاله ابتدا می خواهیم در مورد اهمیت شناخت روانشناسی رنگ ها و استفاده از آن در طراحی لوگو با شما همراه باشیم. تا با استفاده از این شناخت رنگ های مناسبی در لوگوی خود انتخاب کنید.برای این منظور در ادامه رنگ های سرد،گرم ،خنثی، هارمونی رنگ ها و رنگ های اصلی ،فرعی ،ترکیبی و کاربرد هر کدام از آنها برای شما توضیح داده شده است.

سه دلیل مهم برای شناخت روانشناسی رنگ ها

دلایل شناخت روانشناسی رنگ ها

سه دلیل مهم که باید روانشناسی رنگ ها را بشناسید؟

  • رنگ ها ذهن آدم را تحریک می کند.
  • یک روش بازاریابی هست
  • هر رنگی یک معنی جهانی دارد

انتخاب رنگ مناسب برای لوگو، نقاط قوت کسب و کار شما را برجسته می کند و به شما در جذب مشتری های مناسب کمک می کند. و همانطور که ممکن است حدس بزنید،ترکیب رنگی اشتباه هم می تواند اثر معکوس داشته باشد.

همه از روانشناسی رنگ شنیده اند،که به ما می گوید رنگ ها بر احساسات و رفتارهای ما تأثیر می گذارند. رنگ زرد شاد است (زیرا خورشید روشن و زرد است!) و سبز آرام است (مثل آرامش قدم گذاشتن در چمن و نگاه کردن به یک دسته از برگ ها). اما آیا این”قوانین”روی رنگ آرم یک کسب و کار هم اثر می گذارد؟ با ما همراه باشین تا به این موضوع پی ببریم. (های نوین)

معرفی رنگ های اصلی و فرعی

شناخت رنگ های اصلی و فرعی

رنگهای سرد شامل رنگ های آبی، سبز، فیروزه ای و نقره ای است که به طور کلی خاصیت آرامش بخشی دارند. رنگهای گرم شامل رنگ های قرمز، صورتی، زرد، طلایی و نارنجی است.این رنگها می توانند حالات روحی مختلفی همچون هیجان یا خشم به انسان ببخشند. رنگهایی که حاصل از ترکیب دو دسته ی سرد و گرم هستند شامل رنگ های ارغوانی، سوسنی، بنفش و … هست.این دسته هم آرامبخش و هم مهیج هستند.

رنگهای خنثی

رنگهای خنثی رنگ هایی مانند قهوه ای، بژ، شیری، خاکستری، سیاه و سفید هستند و معمولا باعث می شوند انسان به سایر رنگهایی که در کنار آنها قرار گرفته است، توجه خاص نشان دهد.از این رنگ ها معمولا برای نشان دادن سوژه ی اصلی استفاده نمی شود بلکه به کمک این رنگ ها بستر و زمینه ای فراهم می شود که سوژه یا موضوع مورد توجه بیشتر به چشم بیاید.

رنگ های اصلی

قرمز، زرد و آبی رنگ های اصلی هستند زیرا دانه های رنگی تشکیل دهنده آنها از ترکیب هیچ رنگ دیگری به وجود نیامده و تمام رنگ های دیگر از ترکیبات مختلف این سه رنگ با یکدیگر به دست می آیند.

رنگ های فرعی یا ثانویه

سبز، نارنجی و بنفش رنگ هایی هستند که از ترکیب رنگ های اصلی با یکدیگر حاصل می شوند. محل قرار گیری هر رنگ ثانویه در دایره رنگ، بین دو رنگ اصلی تشکیل دهنده اش است.

رنگ های ترکیبی

زرد- نارنجی، قرمز نارنجی، قرمز- بنفش، آبی – بنفش، آبی- سبز و زرد – سبز، این رنگ ها از ترکیب یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به وجود می آیند.

 

روانشناسی رنگ قرمز در طراحی لوگو

اطلاع از روانشناشی رنگ قرمز برای استفاده در لوگو

روانشناسی رنگ قرمز در طراحی لوگو

از لحاظ روانشناسی رنگ قرمز ،محبوب و به اندازه آتش و خون بسیار گرم است. قرمز حس شور و شوق،انرژی،عشق،میل و عزم را منتقل می کند. به همین دلیل است که بسیاری از کشورها این رنگ را در پرچم خود بکار می برند. قرمز ، سوخت و ساز بدن انسان را افزایش می دهد ، فشار خون را بالا می برد ، اشتها را تقویت می کند و میزان تنفس را زیاد می کند. برای جلب توجه ،این رنگ بهترین هست به همین خاطر با گشتی در سراسر اینترنت مشاهده می کنیم دکمه های “اکنون بخرید” یا “اینجا را کلیک کنید”به رنگ قرمز است. اگر می خواهید حس هیجان را در مخاطب ایجاد کنید از رنگ قرمز در لوگوی خود استفاده کنید.

دانشمندان بر این باورند که انسان رنگ قرمز را بهتر از رنگ های دیگر می بیند زیرا به ما این امکان را می دهد تا میوه های جوانه زده در درختان را آسان تر تشخیص دهیم امروزه این رنگ با احساسات تند از جمله عشق، عصبانیت و اشتیاق مرتبط هست . این رنگ باعث تحریک اشتها می شود (به همین دلیل آن را در آرم بسیاری از رستوران ها مشاهده می کنید).

روانشناسی رنگ زرد در طراحی لوگو

مفهوم رنگ زرد در طراحی لوگو

روانشناسی رنگ زرد در طراحی لوگو

از لحاظ روانشناسی رنگ زرد یک رنگ شاد و گرم هست .این رنگ ،باعث رشد عضلات می شود و مانند رنگ قرمز جلب توجه می کند. با این حال ، استفاده بیش از اندازه از این رنگ باعث بی حوصلگی در افراد می شود و استفاده کم از این رنگ نیز حس منفی، عدم امنیت ، ترس ، انزوا و عزت نفس پایین را بوجود می آورد. بنابراین بهتر است در طراحی لوگوی خود از رنگ زرد به اندازه ی متعادل استفاده کنید.

روانشناسی رنگ آّبی در طراحی لوگو

مفهوم رنگ آبی در طراحی لوگو

معنای رنگ آبی در طراحی لوگو

آبی نماد اعتماد و بلوغ هست که حس آرامش ،آزادی را منتقل می کند . همچنین نشان دهنده ی وفاداری، صداقت، اعتماد به نفس است. به همین دلیل این یک رنگ کاملاً شرکتی است.از لحاظ روانشناسی، آبی روشن می تواند تأثیر چشمگیری در طراحی لوگو شما بگذارد و می توانید برای جدی گرفته شدن برند،اغلب از این رنگ در لوگوی خود استفاده کنید.

روانشناسی رنگ سبز در طراحی لوگو

مفهوم رنگ سبز در طراحی لوگو

 بررسی روانشناسی رنگ سبز در طراحی لوگو

رنگ مورد علاقه ی طبیعت که همراه با فصل بهار ، نمادی از زندگی ،آغازی نو ، ایمنی ، باروری و محیط زیست به را نمایش می گذارد. سبز همچنین نمادی از وضعیت پول ، بانکداری ، جاه طلبی و ثروت است. این رنگ در زمینه ی پزشکی هم چه از نظر جسمی و چه ازنظر عاطفی ، برای ما اثرات درمانی دارد بطوریکه دارای اثر تسکین دهنده روی بینایی انسان است. از آنجا که با نگاه به طبیعت، چشم انسان بیشتر رنگ سبز را می بیند می توان گفت، این رنگ یک پس زمینه ایده آل برای هر نوع طراحی است زیرا در هر مکانی قابل مشاهده است . همینطور ما می توانیم در آرم هر شغلی از رنگ سبز استفاده کنیم.

 

شاید دوست داشته باشید مقاله هفت نوع لوگو تایپ رایج در طراحی لوگو را نیز بخوانید

درک روانشناسی رنگ بنفش و استفاده از آن در لوگو

مفهوم رنگ بنفش در طراحی لوگو

درک روانشناسی رنگ بنفش و استفاده از آن در لوگو

ترکیبی از ویژگی آتشین رنگ قرمز و اقیانوسی رنگ آبی را دارد . از نظر تاریخی این رنگ فقط توسط ثروتمندان استفاده می شد. یک نکته جالب در مورد بنفش این است که یک رنگ لوکس و نشان از ثروت هست اما به عنوان یک رنگ بیش از حد جدی دیده نمی شود. از لحاظ روانشناسی رنگ بنفش ، نمادی از معنویت ، شور و نشاط ، سرزندگی و همچنین قدرت ،تجمل و جاه طلبی است. از آنجا که ترکیبی از قرمز و آبی است ، ویژگی های خود را حفظ می کند. استفاده از آن در طراحی لوگو ، ظرافت و لعاب را نشان می دهد.

روانشناسی رنگ سیاه در طراحی لوگو

مفهوم رنگ سیاه در طراحی لوگو

روانشناسی رنگ سیاه در طراحی لوگو

در رنگ سیاه هم مثل رنگ سفید نوری نیست .سیاهی حس قدرت ،پختگی و ظرافت را نشان می دهد این رنگ اعتماد به نفس را تقویت می کند .اگر می خواهید به  لوگوی خود هوای رمز و راز و قدرت بدهید ، می توانید روی رنگ مشکی حساب کنید.  آیا می خواهید لوگوی شما کامل ،ماهر، مدرن و لوکس به بنظر برسد باز این رنگ را توصیه می کنیم.

روانشناسی رنگ قهوه ای در طراحی لوگو

مفهوم رنگ قهو های در طراحی لوگو

روانشناسی رنگ قهوه ای در طراحی لوگو

رنگ قهوه ای می تواند حس اعتماد ، اطمینان و اتحاد را به طراحی لوگوی شما بدهد. قهوه ای یک رنگ عمیق ،غنی و طبیعی است (که از مخلوط کردن تمام رنگ های دیگر با هم ساخته شده است) این رنگ دارای تن های خاکی است که مربوط به طبیعت است.خیلی خوب هست که به یک برند طبیعی ،حس ناهمواری و طبیعی بدهید. استفاده از این رنگ در لوگوی شرکت هایی که محصولات قهوه ای طبیعی می فروشند (مانند قهوه یا شکلات) بسیار عالی است.

 

یکی از بهترین وب سایت ها  flaticon.com برای دانلود رایگان آیکون می باشد

روانشناسی رنگ سفید در طراحی لوگو

مفهوم رنگ سفید در طراحی لوگو

روانشناسی رنگ سفید درطراحی لوگو

سفید یعنی بی رنگی این رنگ نمادی از هدایت ، معصومیت ، پاکی و  پاکیزگی است و خونسردی و سادگی  را نشان می دهد. استفاده از رنگ سفید در طراحی لوگو باعث می شود آن ساده و تمیز به نظر برسد ، و از آنجا که امروزه سادگی روند جدید طراحی لوگو هست، ممکن است بخواهید این رنگ را در آرم خود استفاده کنید.

روانشناسی رنگ نارنجی در طراحی لوگو

مفهوم رنگ نارنجی در طراحی لوگو

روانشناسی رنگ نارنجی درطراحی لوگو

نارنجی یک رنگ جذاب ،بازیگوش و پرانرژی هست.این رنگ ترکیبی از قرمز و زرد می باشد. در روانشناسی رنگ نارنجی، حس خلاقیت و شادی بیشتر دیده می شود. اگر می خواهید در زندگی نا امیدی بر شما غلبه نکند از این رنگ پر انرژی بیشتر استفاده کنید.

مطالعات نشان داده اند که پرتقال گرسنگی را تحریک می کند. به همین دلیل رستوران ها از این رنگ حمایت می کنند. رنگ نارنجی، حس فعالیت را افزایش می دهد ، فعالیت ذهنی را زیاد می کند  و این باعث می شود گرافیست ها ، برای تحریک ذهن مخاطب و دادن انرژی در طراحی لوگو از رنگ نارنجی بیشتر استفاده کنند . اما اگر می خواهین لوگوی شما لوکس ، زنانه یا جدی به نظر برسد ، در استفاده از آن محتاط باشید زیرا رنگ نارنجی این صفات رابه همراه ندارد.

هماهنگی(هارمونی) رنگ ها چیست؟

شناخت هارمونی رنگ ها

هماهنگی یا هارمونی به معنای چیدمان مطبوع است.در تمام بخش های زندگی از موسیقی، شعر و رنگ گرفته تا اجزای صورت یک انسان زیبا) و یا حتی در طراحی یک اتومبیل کاربرد دارد.البته در اینجا ما فقط با چیدمان مطبوع رنگ کار داریم و می خواهیم با استفاده از هارمونی رنگ ها ترکیبی عالی و چشم نواز برای لوگو ی خود درست کنیم از نظر دیداری، هماهنگی، در چیزی است که موجب لذت چشم می شود. این هماهنگی بیننده را مجذوب می کند و احساس نظم و تعادل را در او به وجود می آورد.
هنگامی که چیزی ناهماهنگ است (هارمونی ندارد) (یا شما را خسته می کند یا اینکه به شدت شما را کلافه می کند.) مثل برخی از آهنگ ها و موسیقی ها.

مغز انسان هر چیزی نامتعادلی را که قابلیت سازماندهی نداشته و نامفهوم باشد، پس می زند.برای اینکه تصاویر بتوانند هماهنگی مناسبی با ذهن افراد برقرار کند باید قابل سازماندهی باشد.
به عبارت دیگر تصاویر و رنگ های موجود در آن نه باید آنقدر یکنواخت باشند که اصلا جلب توجه نکند و نه آنقدر شلوغ و متضاد باشند که فرد را دچار آشفتگی و بهم ریختگی کند. ترکیب مناسبی از رنگ های یکنواخت و متضاد، این هارمونی را بوجود می آورد و باعث می شود بتوانید تصاویری لذت بخش برای مخاطبان خلق کنید.

خلاصه

در این مقاله سعی کردیم شما را با روانشناسی رنگ ها و کاربرد آن در طراحی لوگو آشنا کنیم.این مقاله مخصوص افرادی است که به اهمیت استفاده ی بجا و مناسب از رنگ ها آگاه نیستند چون برخی از افراد کاربرد استفاده از رنگ را سلیقه ای و محدود به زیبایی می دانند. البته بخاطر داشته باشید که معنی یک رنگ در کشورها و فرهنگهای مختلف متفاوت است. معنایی که شما ممکن است در مورد رنگ قرمز بدانید کاملاً یک درک متفاوت در نقاط مختلف جهان است. بنابراین بهتر است در طراحی لوگو برای مشتری خود دقت کنید که از کدام رنگ استفاده  می کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *