این مقاله شما را با برندینگ بوک (کتاب راهنما) و موارد ذکر شده در آن آشنا می کند . لازم است که بدانید ،نیاز هر کسب و کاری است تا برای یکپارچه کردن فعالیت های خود یک کتاب راهنما (برندینگ بوک) داشته باشد. اگر شما معتقدید که کسب وکارتان نیازی به برندینگ بوک ندارد با ما همراه باشید تا به اهمیت این موضوع پی ببریم.
برندینگ بوک
به عبارت ساده ، یک کتاب برند (برندینگ بوک) خلاصه ای از اهداف، تصاویر و ارزش های اصلی برند شما است. مهمتر از همه ، این کتاب راهنما، همان هویت برند شماست . که در آن از موارد کلی – مانند هدف برند تا موارد خیلی جزِئی تر، مانند مشخصات مربوط به طرح رنگ و فونت و… ذکر شده که با ترکیب همه این عناصر، یک کتاب راهنمای جامع برند شکل می گیرد. این کتاب، دید کاملی از شرکت و محصولات آن به کارکنان و مشتریان ارائه می دهد. هر برند با نام تجاری بزرگ دارای یک برندینگ بوک است، اپل و گوگل، گرفته تا کوکاکولا، و اما حتی برند هایی با مقیاس کوچکتر هم از داشتن برندینگ بوک سود کلانی خواهند برد.
برندینگ بوک (کتاب راهنما) چیست ؟
مجمو عه ای از قوانین که دید کاملی از شرکت و محصول و نحوه ی فعالیت برند را به کارکنان و مخاطب ارائه می دهد.
یک کتاب برند(برندینگ بوک )موفق شامل چه مواردی هست؟
-
- نام تجاری
-
- خلاصه ای از تاریخچه ی برند ، اهداف و رسالت برند
-
- لوگو و تغییرات آن
-
- آیکون ها
-
- پالت های رنگی
-
- شعار تبلیغاتی برند
-
- فونت ها ، اندازه ی آن و تغییرات آن در صورت نیاز
-
- تصاویری که نشان دهنده ی برند هست و نمونه ای از تصاویری که می توانند در استراتژی بازاریابی برند استفاده شوند.
-
- زبان تجاری و لحن ارتباطی (به عنوان مثال ، رسمی یا غیررسمی ، در واقع توضیح می دهد لحن تعامل با مخاطبین در فعالیت های بازاریابی چطور باشد.).
چرا هر برند به یک برندینگ بوک نیاز دارد؟
اگر کسب و کار کوچکی دارید، ممکن است فکر کنید که داشتن یک برندینگ بوک اهمیت چندانی برای آن ندارد، اما هر نوع شرکتی به این کتاب راهنما نیاز دارد تا اطمینان حاصل کند که همه عناصر بصری آن با یکدیگر یکپارچه و سازگار است.
فرض کنید شما تنها طراح شرکت هستید. و تمام عناصر بصری، مانند لوگو، وب سایت، کارت ویزیت و سایر موارد براساس کتاب راهنما را طراحی می کنید. حالا فرض بعد از گذشت چندین سال، یک طراح دوم استخدام شده است تا بتواند مقداری از حجم کار شما را برطرف کند. در این حالت، شما وظیفه دارید قوانین مربوط به برند را از حافظه خود به این شخص آموزش دهید راه دیگر این است که می توانید کتاب برند خود را در دسترس او بگذارید، در کتاب راهنماب برند همه موارد زیرساختی طراحی كه باید طراح جدید بداند وجود دارد.
بله درست است او باید با مواردی از جمله رنگ ها ، اندازه های آرم،پالت های رنگی و فونت ها و…قبل از طراحی هر چیزی داخل کتاب برند شما آشنا شود، پس نتیجه می گیریم، ایجاد یک کتاب برند در هنگام کار بر روی یک پروژه چیزی نیست که باعث اتلاف وقت شود و بالعکس می تواند از انجام ساعت ها کار در آینده جلوگیری کند.
عناصر موجود در کتاب برند
در حالی که عناصر موجود در کتاب برند(برندینگ بوک) از صنعت به صنعت دیگر و از شرکت های کوچک تا بزرگ متفاوت هستند، موارد زیر اصلی ترین مواردی هستند که باید در برندینگ بوک شما درج شوند.
1-تاریخچه ی برند
در این قسمت تاریخچه ای از برند خود، هدف برند و چگونگی رشد هویت بصری در طی گذشت زمان آورده می شود. بدون آن، درک اینکه در حال حاضر درچه جایگاهی بوده اید و قرار هست در كجا باشید، برای کارمندان جدید و قدیم دشوار خواهد بود.
2-راهنمایی های لوگو
لوگو، مهمترین عنصر در هویت بصری برند است و همانند امضای شرکت است. لوگو ها را با توجه به قوانین ذکر شده در برندینگ بوک می توان طراحی کرد، تغییر اندازه داد یا باز طراحی کرد. بیشتر شرکت ها لوگو های متفاوتی برای استفاده در مکان های مختلف دارند. رنگی، سیاه و سفید، برای فضای وب، چاپ،یا نوع برچسبی آن. بدون داشتن راهنمایی های واضح در مورد رنگ ها، اندازه ها، قالب ها برای انواع لوگو، طراحان شما دچار سردرگمی می شوند.
3-پالت های رنگی
هر لوگو دارای چندین رنگ است که مفهوم آن را می رساند. این رنگ استفاده شده نقش بسیار مهمی در انتقال پیام به مخاطب را دارد. به عنوان مثال، لوگوی کوکا کولا با قرمز رنگ، نایک مشکی رنگ، فیس بوک با رنگ آبی طراحی شده است. در کتاب برند بایست بطور دقیق آورده شود که از چه پالت های رنگی در طراحی استفاده شود.
شاید دوست داشته باشید مقاله روانشناسی رنگ ها و تاثیر آن در طراحی لوگو را نیز بخوانید
4-فونت های مورد استفاده
این بخش از کتاب برند شامل تمام نکات ریز و درشت در مورد فونت های مورد نظر و استفاده شده در برند می باشد،+ و توضیحات مربوط به چگونگی و مکان استفاده از هر قلم در آن آورده شده است. (به عنوان مثال در پوسترها ، صفحات وب و حتی درموارد تبلیغاتی) . ذکر این مطلب که باید حداقل دو فونت را شناسایی کنید، یک فونت برای بدنه متن و فونت دوم برای سرفصل ها و عناوین در برندینگ بوک بسیار مهم است.
5-شعار تبلیغاتی
یکی از موراد دیگر که باید در برندینگ بوک رعایت شود، شعار تبلیغاتی برند شما است که در انتخاب آن باید بسیار دقت کنید. شعار تبلیغاتی همیشه بعد از لوگو برند قرار میگیرد و در تمامی قسمت های پلتفرم برند شما به همراه لوگو استفاده می شود.
6-آیکون ها
این بخش از کتاب برند (برندینگ بوک) به کلیه تصاویری گفته می شود که قابل استفاده در طرح ها هستند. آیکون های کوچک،که در تمام صفحات وب شما وجود دارند – یک شکل کوچک و ساده اما با اهمیت. بنابراین مطمئن شوید که آنها به درستی انتخاب شده باشند. آوردن آیکون ها در کتاب راهنمای برند و اینکه چه زمانی، کجا و چگونه باید از هر نماد استفاده کنید را فراموش نکنید. اگر در آینده خواستین آیکون جدیدی طراحی کنید بایست مشخصات مد نظر در برندینگ بوک ذکر شده باشد.
7-تصاویر
یک یا چند صفحه را به نمونه تصاویری اختصاص دهید که نشان دهنده ی پیام و محصول برند شما است. اینها باید تصاویری باشند که شما می خواهید در طراحی و بازاریابی برند از آن ها استفاده کنید. ممکن است بخواهید روی عکسهای سیاه و سفید تمرکز کنید، یا ممکن است عکسهایی باشد که مد نظر مشتری های اصلی برند باشند.
8-لحن و نوع ارتباط گرفتن با مشتریان
این بخش از برندینگ بوک است که نشان می دهد چه کسی مسئول برقراری ارتباط با مشتریان و کارمندان به عنوان نماینده شرکت است، و بطوریکه با چه زبان و لحن و وسیله ای این ارتباط شکل می گیرد. به عنوان مثال، نوع ارتباط گرفتن در شبکه های اجتماعی را به کارمندان می گوید که چگونه باید به سؤالات، شکایات پاسخ دهند و به چه میزان در شبکه های رسانه ی اجتماعی فعال باشند.
9-کارهای انجام شده و نشده
این بخش عالی است که در بسیاری از کتاب های برند وجود دارد. در این قسمت، کارهایی را که باید انجام دهید و کارهایی که نباید با عناصر انجام شود توضیح می دهد. به عنوان مثال، برند اپل دارای صفحه ای است که توضیح می دهد آنچه را نمی توان با لوگوی اپل انجام داد.
چند نکته ی مفید برای طراحی دقیق برندینگ بوک (کتاب برند)
برندینگ بوک خود را دقیق و کامل و ساده طراحی کنید. روی مطالبی که از همه مهم تر است تأکید کنید، به عنوان مثال رنگ بندی یک عنصر مهم در برند شماست. هرچه راهنمای دقیق تری داشته باشید، به نتیجه ی مطلوب تری می رسید.
درج تمام مشخصات فنی مربوط به طراحی
تمام مشخصات فنی مربوط به جنبه های طراحی را درج کنید تا به طراحان جدید و قدیمی اجازه دهید، هر وقت لازم باشد سریعاً به آنها مراجعه کنند. این همان بخشی است که می توان با صرفه جویی در وقت و تلاش، یکپارچگی و نظم در کار حفظ شود، زیرا نه تنها کار کارمندان را بسیار آسان تر می کند بلکه به شما این امکان را می دهد که کاملاً با تمام آرم ها، نمادها و رنگ ها سازگار باشید.
آن را ساده نگه دارید
اگر می خواهید برندینگ بوک شما توسط همه مورد استقبال قرار گیرد، تنها کاری که باید انجام دهید ساده نگه داشتن آن است. شما باید اطمینان حاصل کنید که آنچه در کتاب برند خود توضیح داده و درج شده است، توسط گروههای مختلف افراد به راحتی قابل درک است، کارمندان، شرکای شما، مشتریان و حتی رقبا. البته ممکن است اکنون برای ساده کردن برندینگ بوک خود وقت بیشتری بگذارید ، اما مطمئناً در آینده زمان بیشتری را صرفه جویی خواهید کرد.
خلاقیت در طراحی برندینگ بوک
در طراحی کتاب برند خود ، خلاقانه عمل کنید. هیچ قانونی در مورد ایجاد برندینگ بوک وجود ندارد، بنابراین می توانید از خلاقیت خود استفاده کنید. به طور مثال، لزومی ندارد که برندینگ بوک در قالب PDF باشد، می توانید کلیه موارد را بصورت آنلاین داشته باشید. سعی کنید از عناصر خلاق در برندینگ بوک خود استفاده کنید، اما آن را پیچیده نکنید. تا سادگی خود را حفظ کند.
طراحی برندینگ بوک با توجه به سبک برند خود
برندینگ بوک شما باید مناسب با فرهنگ و سبک کار شما باشد. به عنوان مثال، اگر شما یک مرکز تناسب اندام برای سنین جوان، پرانرژی و سالم هستید، نیاز است تا اطمینان حاصل کنید که برندینگ بوک شما کسل کننده نباشد.
تغییرات در برندینگ بوک (کتاب راهنما) و بروز رسانی اطلاعات
اگر شما یک کتاب راهنما با لوگوی جدید ایجاد کرده اید و در لوگو، فونت های استفاده شده، پالت های رنگی و غیره تغییراتی ایجاد کرده اید، باید در هر جایی که از نسخه قبلی استفاده شده است، این تغییرات را اعمال کنید تا بتوانید تمام مطالب را با نسخه به روز شده جایگزین کنید. به عنوان مثال ، اگر یک لوگوی جدید دارید، باید آن را در کلیه وب سایت ها، شبکه های اجتماعی، پاورقی های ایمیل، اسناد و موارد دیگر تغییر دهید
نسخه ی جدید از عناصر بصری خود را در دسترس قرار دهید
برای اطمینان از اینکه مردم از نسخه های قدیمی عناصر بصری شما استفاده نمی کنند، حتماً آرشیوی از نسخه های صحیح و جدید را دسترس داشته باشید. و بخش بارگیری را در وب سایت خود تنظیم کنید که همه لوگو ها، قوانین فعلی، تصاویر و سایر موارد در آن ذخیره شوند. به روزرسانی عناصر بصری به صورت آنلاین در مقایسه با پاسخ دادن به هزاران ایمیل که درخواست این موارد را دارند، بسیار ساده تر است.
پیش بینی سوالات
در پایان برندینگ بوک (کتاب برند) خود، حتماً نام برخی از مخاطبین و آدرس ایمیل کارمندان خود را ذکر کنید. این مورد لازم است، زیرا گاهی اوقات خوانندگان سؤالی درباره کتاب راهنما دارند که به تنهایی قادر به درک آن نیستند. با آوردن آدرس ایمیل و داشتن تیم پشتیبان که به همه سؤالات و نگرانی ها پاسخ دهد، این مشکل را برطرف می کنید. علاوه بر این، 30 مورد از سؤالات مهم که ممکن است افراد اولین بار نسبت به برند شما داشته باشند ، را در برندینگ بوک خود ذکر کنید .
در آخر ذکر این نکته لازم هست که برای استفاده بهتر از کتاب برند خود ، اطمینان حاصل کنید که:
دستورالعمل های برندیگ بوک را با همه کارمندان، بویژه با طراحان (قدیمی و جدید) و تیم بازاریابی در میان بگذارید. تا آنها نیز بتوانند تصویری جامع از برند و مواردی که در آن وجود دارد را داشته باشند و کتاب برند خود را برای همه مشتریان و هر کسی که می تواند به آن نیاز داشته باشد به راحتی در دسترس بگذارید.
در این مقاله سعی کردیم شما ر ا با برندینگ بوک و نکات لازم در طراحی آن آشنا کنیم در آینده با مقاله های بیشتری درمورد برندنیگ، شما همراه خواهیم بود(های نوین)