اسکیما یا schema markup یک زبان نشانه گذاری و یا یک ابزار بسیار قدرتمند برای بهینه سازی سایت می باشد. اگر بتوانید سئوی مناسبی داشته باشید و قوانین و مقررات گوگل را به درستی رعایت کنید شانس بیشتری برای دریافت یک امتیاز خوب به وسیله ی این ابزار قدرتمند را خواهید داشت که محتویات شما در نتایج جستجو (SERPs) در رتبه های بالاتری قرار خواهید گرفت.
همه چیز درباره ی اسکیما
اسکیما مجموعه ای از اطلاعات ریز گرد هم آمده و سازمان یافته است که به موتور های جستجو در بهینه کردن سایت شما کمک می کند و این امکان را به کاربران و موتور جستجو می دهد که زمانی که یک موضوعی جستجو می شود، یک سایت خوب با اطلاعات مفید از طرف موتور جستجو به کاربر معرفی شود، بازدید سایت بالا رفته در نتیجه ی سئوی بهتری خواهد داشت.
تاریخچه اسکیما
اسکیما در سال 2011 به صورت رسمی همکاری تجاری خود را با موتور جستجوهای گوگل و بینگ و یاهو آغاز کرد و وظیفه ی استاندارد کردن زبان نشانه گذاری و یکپارچه کردن آن را بر عهده گرفت.
هدف از اسکیما
هدف اسکیما این بوده است که بک لینک ها را کاهش بدهد و ارزش لینک را از آن بگیرد.می توانیم این موضوع را یک مزیت و یک پوان مثبت برای طراحان سایت در نظر بگیریم چراکه دیگر نیازی نیست برای تهیه ی لینک و بک لینک هزینه کنند و زمان زیادی را صرف کنند.
اسکیما نیز مانند دیگر کدهای نشانه گذاری، مستقیما با کد html سر و کار دارد. این به این منظور است که موتور جستجو برای بهینه کردن مطالب نیاز نداشته باشد تمام مطالب را بگردد و مجبور نباشد به مطالب اضافی روی بیاورد و آنها را بررسی کند.
با استفاده از schema شما می توانید صفحات شخصی اشخاص را نشانه گذاری کنید. نه تنها اطلاعات شخصی بلکه اطلاعات ریزتر و دقیق تری را نشانه گذاری کنید.
شما می توانید از طریق سایت schema.org فعالیت های سایت اسکیما را مشاهده کنید. اما چیزی که وجود دارد این است که شما نمیتوانید با ای پی که در ایران دارید به این سایت کانکت شوید و باید یک ای پی برای خود در کشور دیگر بسازید تا بتوانید از آن استقاده کنید.
مواردی که موتورهای جستجو از طریق اسکیما به سایت index می کنند و و از طریق کدهای نشانه گداری اسکیما مطالب شما را شناسایی می کند.
- تصاویر
- تاریخ انتشار
- عنوان صفحه
- فرمت صفحه (مثلاً .blog)
- نویسنده
- آخرین ویرایش
این موارد جز مواردی هستند که موتورهای جستجو می توانند در همه ی سایت ها با استفاده از این موارد مطالب سایت را شناسایی بکنند. اگر دوست دارید این دامنه را گسترش بدهید و بیشتر راجع به اسکیما یاد بگیرید به وب سایت رسمی اسکیما schema.org سر بزنید.